Troms og Finnmark vil oppløse seg selv

Fredag legges den politiske plattformen til nye Troms og Finnmark fylke fram. I den nye plattformen står det at fylkesrådet vil oppløse det nye fylket.

POLITISK PLATFORM: Påtroppende fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) bekrefter at plattformen kommer til å inneholde et punkt om å splitte de to fylkene.  Foto: Torbjørn O. Karlsen

nyheter

Det nye rødgrønne fylkesrådet og den politiske plattformen for fylket legges fram klokken 12.30.

Påtroppende fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) bekrefter at plattformen kommer til å inneholde et punkt om å splitte de to fylkene.

– Vi har en politisk plattform på 1.025 linjer, og fire av de linjene handler om at man vil oppheve tvangssammenslåingen. Det kommer vi selvsagt til å jobbe med, men det har vært vedtatt tre ganger på Stortinget, så handlingsrommet vårt er veldig begrenset, sier Mo til NRK.

Høyres gruppeleder i det nye fylket, Christine Killie, er skeptisk til fylkesrådets planer.

– Jeg mener at man med fordel kunne latt være å spre usikkerhet om strukturen vi nå skal bygge opp, fordi det har vært usikkerhet om strukturen i lang tid, sier Killie.

Troms og Finnmark blir med dette det andre av de sammenslåtte fylkene som ønsker å oppløse seg selv. Det første var Viken, som vedtok det samme tidligere i høst.

(©NTB)