Forestillingen som gir deg et innblikk i demens

– En desorienterende reise, opplyser teateret.

FAREN: Forestillingen «Faren» turnerer i Nord-Norge i november og desember.  Foto: Marius Fiskum

nyheter

Hålogaland Teater er på turné med forestillingen «Faren», og torsdag kveld gjester de Halti Kulturscene og Nordreisa. Fredag kjøres showet på Skjervøy kulturhus. Det opplyser teateret selv i en pressemelding.

Stykket handler om André, spilt av Kristian Fr. Figenschow, som utvikler Alzheimer – og forestillingen viser sykdommen gjennom hans egne øyne.

– I «Faren» får vi oppleve demens fra perspektivet til den lidende. Kristian Fr. Figenschow tar oss med på en desorienterende reise etter hvert som sykdommen skrider fram. Gjennom datteren Anne, spilt av Trude Øines, opplever vi kostnaden ved å være pårørende, sier Ketil Høegh som har regien på stykket.

Sykdommen er et kjent scenario for mange. Forestillingen skal turnere i Nord-Norge i november og desember.