Bare Ferrari som ikke kan servere en vel 5 meter lang og 2,5 tonn tung familiebil

Bentleys første SUV kommer med en drivlinje laget for det norske avgiftssystemet, uten at det gjør prisen særlig folkelig.

FØRST: Bentley sier Bentayga Hybrid er den aller første elektrifiserte «superluksus-SUV-en».   Foto: FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix

nyheter

Det virker nesten som det ikke er noen vits i å være en bilprodusent uten en SUV i porteføljen. For noen år siden var det ingen av luksusnisjeprodusentene som var representert i denne sjangeren. Nå er det vel bare Ferrari som ikke kan servere en vel 5 meter lang og 2,5 tonn tung familiebil. På løpende bånd har Lamborghini, Rolls-Royce, Maserati, Aston Martin og Bentley dratt duken av sitt bidrag til bilverdenenes svar på grillpølse med alt tilbehør.