Prestegården på Lyngseidet er 100 år:

Nå skal Lyngen prestegård pusses opp fra topp til tå

Prestegården på Lyngseidet har 100-årsjubileum i år, og «hundreåringen» får en gave som virkelig vil settes pris på.

LYNGEN PRESTEGÅRD: I år er presteboligen på Lyngen prestegård 100 år. Nå skal alle byggene og gårdstunet pusses opp fra topp til tå. Også porten på bildet skal settes tilbake på veien der den hører hjemme.   Foto: Are B. Elvestad

nyheter

Oppe i høyden på Lyngseidet står den nå over 100 år gamle prestegården i all sin prakt. Presteboligen ble bygget i 1920, og står sammen med Borgstua, Stabburet og fjøset. Selv om gården er gammel, er det en av få prestegårder i Norge som fortsatt er bosted for den lokale presten. I dag bor det ingen her, da den nye presten enda ikke har flyttet inn.