Nå kan du se nøyaktig hvor bussen er

Troms fylkestrafikk lanserer nå sanntid, som betyr at du kan finne ut nøyaktig hvor bussen din befinner seg.

SANNTID: Troms Fylkestrafikk gir deg nå muligheten til å følge busser i sanntid på kartet.   Foto: Johannes Vang

nyheter

Et arbeid som har pågått siden 2017 er nå nært ferdig. Sanntidssystemet ble lansert i 2017, og nå er det mulig å hvor bussene er på et interaktivt kart.

– Sanntidsinformasjon har blitt godt mottatt av publikum siden det ble innført, og det har vært mange som har etterspurt en løsning for å se hvor bussen eller båten befinner seg på kart. Det har blitt gjort en meget god jobb internt med utviklingen av dette kartet, og vi er stolte over å kunne tilby denne tjenesten til de reisende i Troms, avslutter fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Kartvisningen vil være mulig å følge på nett, og du vil kunne se bussens kommende stoppesteder, og når den forventer å passere ditt stoppested. I tillegg til buss så er også sanntidssystemet i drift på de aller fleste hurtigbåtene i fylket.

– Vi håper dette vil bli godt mottatt av de reisende. I tillegg til alle busslinjer er det foreløpig kun Lyngen/Ullsfjord-fergene som er tilgjengelig i kartet. På sikt håper vi at samtlige av våre båter vil være å finne i sanntidskartet, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap) i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Fylkeskommunen sier at det har vært gjort en veldig god jobb internt med utviklingen av sanntidskartet. De neste månedene vil være en innkjøringsperiode, og ber om at de som bruker tjenesten gir tilbakemeldinger.