Kvinne dømt for å ha slått mann på utested

Ung skjervøykvinne idømt samfunnsstraff i Nord-Troms tingrett.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

nyheter

En kvinne i 20-årene er dømt i Nord-Troms tingrett for en voldshendelse som fant sted på et utested.


Skjervøykvinne tiltalt for vold på utested

Skal ha knust en flaske i hodet på en annen gjest.


I tiltalen het det at kvinnen hadde slått en mann med en ølflaske, men dette fant ikke retten tilstrekkelig bevis for. Kvinnen har imidlertid erkjent å ha slått mannen i ansiktet med knyttet neve, og at han falt ned på gulvet etter dette.

Flere vitner

Retten mener det er mulig at mannen kan ha slått hodet mot bardisken, eller kuttet seg på knust glass på gulvet, som kan ha ført til kuttet han fikk i hodet.

Kun ett vitne mente å ha sett at volden ble utført med ølflaske, men retten påpeker at vitnets forklaringer har vært «springende og uklare». Et annet vitne, og tiltalte selv, holdt fast på hun slo med neven. De øvrige vitnene så ikke selve episoden, og fornærmede selv husker ikke omstendighetene rundt.

Samfunnsstraff

Kvinnen kjente til mannen fra før, og forklarte i retten at han hadde kommet med ufine bemerkninger til henne kvelden episoden fant sted - men også i forkant av dette.

Det er lagt til grunn at tiltalte fra første stund har erkjent forholdet hun dømmes for, og også foranledningen vektlegges "noe i formildende retning". Retten bemerker at påstandene kom med i forkant åpenbart var egnet til å såre og provosere.

Etter en samlet vurdering ble kvinnen idømt samfunnstraff i 30 timer, med gjennomføringstid på 120 dager. Hun må også betale skadeerstatning på 351 kroner og oppreisning på 5.000 kroner til fornærmede, i tillegg til saksomkostninger på 2.000 kroner.