Koronautbrudd på Hurtigruten - ligger til kai i Tromsø

Fredag formiddag ble det bekreftet at hurtigruteskipet, MS Roald Amundsen hadde to koronasmittede personer.

Hurtigrutens nye ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen må utsette sine turer i Alaska som følge av koronakrisen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

nyheter

Det skal være et koronautbrudd på Hurtigruten som ligger til kai i Tromsø, det skriver Nordlys.

Skipet forlot Tromsø 17. juli i år, men er nå returnert og ligger til kai i Tromsø, to av passasjerene er innlagt på UNN med påvist koronasmitte, det bekrefter ordfører Gunnar Wilhelmsen til Nordlys.

I en pressemelding fra UNN opplyser de at de to ansatte i Hurtigruten er utenlandske statsborgere.

«Mottaket av pasientene ble gjort etter gjeldende smittevernregime for mistenkte covid-19-tilfeller ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Det er derfor ingen grunnlag for å sette i gang intern smittesporing eller å sette ansatte i karantene» skriver de i pressemeldingen.

I en pressemelding fra Hurtigruten forteller de at skipet nå er isolert, og samtlige av de 160 tilstede på båten vil koronatestes.

– Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Vi har god og løpende kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI), Tromsø kommune, UNN og andre ressurser både lokalt og nasjonalt, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

– Vi har daglige kontroller av alle At disse to tilfellene ble oppdaget og isolert tidlig, selv uten symptomer på Covid-19, viser at disse tiltakene fungerer, sier Ege.

Skipets videre reise blir kansellert, så planene om å gå videre til Svalbard i dag utgår. Neste steg vil være å kontakte alle gjester som var om bord på skipets siste seilinger og videreformidle informasjon og råd fra myndighetene.