Hurtigrutens kommunikasjonssjef: – Vi har aldri prøvd å skjule noe

Kommunikasjonssjefen i Hurtigruten sier at selskapet nå venter på svar fra den eksterne granskningen de har bestilt. Han avviser at de har prøvd å skjule noe.

Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ankommer Tromsø.   Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

nyheter

– Vi har iverksatt en ekstern granskning av hele hendelsesforløpet. DNV GL skal nå gå gjennom hele hendelsen i detalj og komme til bunns i alt som har skjedd. Inntil dette er på plass, ber vi om forståelse for at vi ikke kan gå inn på alle detaljer i saken akkurat nå, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Men det er viktig for oss å understreke at vi har aldri prøvd å skjule noe eller holde tilbake informasjon. Manglende og for dårlig tilgang på informasjon internt i selskapet har ført til at vi ikke har klart å ha en god og åpen nok kommunikasjon ut av selskapet de siste dagene, sier han videre i pressemeldingen.

Tidligere tirsdag sa Folkehelseinstiuttet til NRK at Hurtigruten brøt en avtale de hadde inngått i et møte onsdag om at selskapet skulle informere passasjerene om koronasmittede om bord på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen.

(©NTB)