Barn får store mengder kroppsfokusert reklame på nett

Én av fire 9- til 12-åringer har fått reklame for å gå ned i vekt og for produkter som skal gi større muskler. Medietilsynet er bekymret for økt kroppspress.

En høy andel barn og unge har fått reklame på nett for produkter og tjenester, og Medietilsynet er bekymret for økt kroppspress. Mens flest jenter får slankerelaterte reklamer, får flest gutter reklame for muskelforstørrende produkter. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix 

nyheter

Medietilsynet presenterer tirsdag undersøkelsen «Barn og medier 2020», der rundt 3.400 9- til 18-åringer fra 51 skoler fra alle landets fylker har deltatt. Deltakerne deler opplevelser fra nett og mobil, dataspill og sosiale medier. Svarene viser at barn helt ned i 9-årsalderen utsettes for store mengder reklame.