Elin realiserte sin store drøm om egen kofte

Gjennom hele sensommeren og høsten har ni driftige damer vært samlet på Elvevoll i Storfjord for å sy sin egen lyngenkofte, under kyndig veiledning av kursleder Marit Engstad Nilsen.

KOFTEKURS Disse damene har sydd sin egen kofte denne høsten. Fra venstre: Agnes Johansen, Hilde Larssen, Ellen Helsing,Gunhild Bårdsen, Hanne Christine Karlsen, Seija Johansen, Marit Engstad Nilsen Foran: Irene Morso Grønnvoll, Elin Dalhaug  Foto: Karina Larssen

nyheter

Helt siden Elin Knutsen Dalhaug startet på tegning, form og farge med duodji i Olderdalen for tretti år siden, har hun hatt en drøm om sin egen lyngenkofte. Lokale initiativtakere søkte om støtte fra samiske studieforbund og fikk positivt svar om å starte opp koftekurs. Etter tre lange helger og totalt 60 timer med intensiv sying, pluss litt hjemmelekse innimellom har deltakerne nå sin egensydde kofte.