Nytt koronatilfelle i Lyngen

En person har fått påvist korona i kommunen.

NÆRKONTAKT: Rådmann Frode Karlsen sier at personen som nå er koronasmittet ikke har vært i Lyngen i etterkant av nærkontakten med en annen koronasmittet.   Foto: Fredrik Båtnes Hestdahl

nyheter

Det opplyser rådmann Frode Karlsen om under kommunestyremøtet torsdag morgen.

Én student på Universitetet i Tromsø har fått påvist koronasmitte, og har vært i en kollokviegruppe hvor det også var fem studentene med bostedsadresse i Lyngen. Disse fem studentene ble etter en positiv test fra den første satt i karantene, og har i etterkant blitt testet.

Av de fem studentene fra Lyngen, har nå én av disse fått en positiv koronaprøve, og er følgelig satt i isolasjon.

Personen har ikke vært i Lyngen i etterkant av nærkontakten med smittesprederen. Til tross for dette, har kommunen satt i gang smittesporing.

– Samfunnet er ikke større enn at det må kartlegges hvem de har vært i kontakt med, sier Karlsen.

Ordfører Dan Håvard Johnsen forteller at det nå vil opprettes krisestab i kommunen, som vil ha daglige møter fremover. Det vil også opprettes en koronatelefon, for å besvare spørsmål fra innbyggere.

Dette er det andre tilfellet i kommunen, som kom i april i år. I statistikken vil det nå med dette nye tilfellet være tre tilfeller, men den ene av disse var en person med adresse i kommunen, som ikke bodde eller oppholdt seg i kommunen.