140 000 nedlastinger av Troms Billett

I juni lanserte Troms fylkestrafikk den nye billett-appen Troms Billett. Appen står nå for over 60 prosent av den totale omsetningen.

ILLUSTRASJONSFOTO: Troms fylkestrafikk rapporterer om gode tall for den nye billett-appen Troms Billett.   Foto: Thomas Wahlgren

nyheter

Det skriver Troms fylkestrafikk i en pressemelding.

66 prosent bruker mobilbillett

I 2019 var andelen solgte mobilbilletter i den gamle Troms Mobillett-appen om lag 50 prosent av den totale omsetningen. Siden lansering av Troms Billett i juni 2020 har andelen kjøp i Troms Billett økt jevnt og har ligget stabilt over 60 prosent siden august.

Selv om antall solgte billetter er lavere enn i 2019, er andelen kjøpt på mobil i oktober på 66 prosent i Troms. Appen har blitt lastet ned over 140 000 ganger.

– Dette er tall vi er veldig fornøyd med, mobilbilletter er den beste og rimeligste måten å betale på, både for oss, og for våre passasjerer, sier fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap), i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Viktig smitteverntiltak

Siden mars har det ikke vært mulig å betale med kontanter om bord. Stengt fordør på bussen har også lagt begrensninger på bruk av reisekort. Den nye betalingsappen har derfor blitt et viktig smitteverntiltak for de som reiser kollektivt.

– Tallene viser at våre passasjerer er flinke til å tilpasse seg smitteverntiltakene og bidra i dugnaden. Forhåndskjøpte billetter på mobiltelefon er et av de viktigste tiltakene for å bekjempe smitte om bord, forteller Hansen.