Nordmenn trives stort sett med hjemmekontor, viser undersøkelse

Over halvparten av oss kunne tenke oss mer hjemmekontor i tiden etter koronapandemien, viser en undersøkelse utført for Tryg Forsikring.

De fleste nordmenn ser ut til å trives på hjemmekontoret. Men for noen medfører det også fysiske plager og ensomhet.   Foto: Thomas Brun / NTB

nyheter

– Siden mars har det vært en eksplosiv økning i bruken av hjemmekontor. Tusenvis har oppdaget fordelene med blant annet å slippe transport til og fra jobben, og tatt i bruk onlineløsninger som forenkler hjemmekontoret, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

I spørreundersøkelsen utført av YouGov, oppgir 55 prosent at de vil bruke mer hjemmekontor også i tiden etter korona. Mest positive er kvinner fra Oslo, der 70 prosent vil ha mer hjemmekontor i tiden etter korona.

Men én av ti oppgir også at de har opplevd helseplager som følge av å jobbe hjemmefra, mens 30 prosent sier at de savner det sosiale med kolleger.

(©NTB)