FRAMTID I NORD MENER:

– Idrettsmiljøene bør søke samarbeid og felles progresjon, framfor kannibalisme og egeninteresse

Det er all grunn for idrettsmiljøene i Nord-Troms til å være på vakt i disse dager.

Skiskyttere terper skyteteknikk på Saga Skistadion.  Foto: Arkiv

Har han vært på Storslett og sett landslinjas nærhet til Saga?

nyheter

Ski- og idrettsmiljøet i Midt-Troms har allierte seg med nasjonale sluggere i et forsøk på å få en egen skilinje til Bardufoss. De har fått med seg ekspertkommentator for TV2, Petter S. Skinstad. I et intervju med Folkebladet - som du også finner på Framtid i Nords plattformer - skryter Skinstad av Midt-Troms og maler et herlig bilde av hva regionen kan by skiløper som kommer dit.

Og når Skinstad mæler kaka for Midt-Troms, står prosjektlederen for Arena Bardufoss, Stig Magne Hagen, svært klar til å pynte. Arena-lederen ser selvsagt kun fordeler med ei lokal skilinje. Og i følge Hansen er det også mange ungdommer som angivelig «synes det er litt for langt å dra og litt for krevende å være i Nordreisa».

Svært mye som de to herrene hevder er fortrinn for Bardufoss, framstår merkelige om man sammenligner med Nordreisa. Nærhet til løyper, gode tur- og trimområder, egnethet og gode treningsforhold. Jo, det har indre Troms, men ikke slik at man utkonkurrer Nord-Troms. Hele løypeanlegget ligger bare 20 minutter unna skolen, skryter Skinstad. Har han vært på Storslett og sett landslinjas nærhet til Saga?

Hansen hevder de unge mener det er langt til Nordreisa. Det er i så fall et dårlig signal fra unge som vil satse på ski at de ikke fikser å reise. Få har vel så mange reisedøgn som skistjernene våre, der de farter mellom renn, treningssamlinger og høydeopphold.

Det er forståelig at idrettsmiljøet i Midt-Troms ønsker seg ei egen skilinje, men miljøene der bør søke samarbeid og felles progresjon, framfor kannibalisme og egeninteresse.

Det er all grunn for det politiske Nord-Troms til å følge med i timen. Foreløpig avviser fylkesråden for utdanning ideen, men Midt-Troms har stor makt i fylket.

Skilinja betyr svært mye for Nord-Troms. Den gir skolen viktige elever, elever fra hele landsdelen som igjen bidrar til å gjøre skolemiljøet mer spennende. Skilinja betyr mye for idretten, ved at den tilfører viktig kompetanse og kunnskap, og ved at den bidrar til gode anlegg.