Nå blåser det opp og meteorologene advarer

Fra natt til søndag er det ventet full storm.
nyheter

Meteorologisk Institutt har ute flere farevarsler på grunn av været som er over regionen denne helga.

Fra lørdag ettermiddag ventes det lokalt kraftige vindkast på mellom 27-35 m/s i Nord-Troms og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark. Meteorologene anbefaler dermed alle om å sikre løse gjenstander, og om å unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

Strømforsyning kan bli påvirket, broer kan stenge. Og snøfokk i fjellet vil gi redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.


Det blir ingen nedbør, men meteorologene advarer

Helga kan by på perioder med liten storm.


Øker fra søndag

Fra natt til søndag til og med natt til tirsdag – øker vinden ytterligere. Da er det ventet sørøstlig full storm, lokalt med svært kraftige vindkast på 35-40 m/s. Med det har farevarslet fra meteorologene gått fra gult til oransje nivå.

YR anbefaler alle om å vise forsiktighet ved ferdsel i strandsoner og på sjøen. Dette da den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og på innsjøer. Det er med dette også en viss fare for skade på bygninger og infrastruktur.

"Kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport forventes.", opplyses det.


I 2017 røsket «Ylva» med seg flere bygg fra gården. Nå evakuerer familien

– Denne vinden tar rundballer som klinkekuler, sier bonde Karl-Halvdan Botngaard.


Venter sterk ising

Lørdag meldes det om moderat ising på skip og båter. Også her øker faregraden til oransje fra natt til søndag. Meteorologene anbefaler folk om å fjerne is raskt fra båten.

"Rask nok isvekst kan føre til at en liten båt mister stabiliteten, velter og synker. For større båter ventes glatte dekk, gelender, stiger og nedisete redningsbåter og annet redningsutstyr. Isingen kan ødelegge radiokommunikasjonen hvis antennene fryser. Kraftig isvekst på fronten/styrhuset til skipet", opplyses det.