Finalistene er klare: Her kan du stemme på Nordreisas beste bedrift

Tre bedrifter er klare for finalerunden. 10. mars kåres vinneren.

  Foto: Thomas Wahlgren

nyheter

Nordreisas beste bedrift skal kåres for sjette gang av næringsforeninga.

Medlemsbedriftene er rangert etter objektive kriterier som soliditet, lønnsomhet og likviditetsgrad – og tre bedrifter står igjen som finalister. Nå er det opp til kundene å bestemme hvem av de tre som vinner kåringen.

Basert på regnskapstallene fra 2019, er det Din Varme, Hagan Blomster og Sagelv Rådgivning og Kompetanse som har scoret høyest.

– Veldig hyggelig at det er to nye bedrifter som utmerker seg, sier leder Mona Salamonsen i Nordreisa Næringsforening.

Se hvordan du kan gi din stemme lenger ned i saken.

TOPP TI: De ti beste bedriftene i Nordreisa, basert på regnskapstall fra 2019. Poeng er gitt etter likviditetsgrad, lønnsomhet og soliditet.  Hedrer bedriftene

Ifølge Salamonsen er kåringen en måte å hedre foreningens medlemmer, særlig etter at bedriftene har lagt bak seg et så tungt år som 2020.


NÅ SKAL NORDREISAS BESTE BEDRIFT 2020 KÅRES:

«Det der kommer aldri til å gå», sa folk. Det har Lars og Hugo motbevist en gang for alle

I bedriftens syvende år peker alle piler oppover. Nå kjemper de om å bli Nordreisas beste bedrift.


For det har vært et år av de sjeldne – mest på vondt, påpeker hun, og understreker at foreninga føler veldig med bedriftene som har vært direkte rammet av pandemien og restriksjonene den har medført.

– Noen bedrifter har vært nødt til å takke for seg, noen merker dramatisk nedgang, mens andre har opplevd at folk ønsker å bruke mer penger på hus og hjem, som igjen har gitt positive utslag økonomisk. Det er veldig hyggelig at de pengene som har blitt tilgjengeliggjort i stor grad har gått til de lokale bedriftene, sier hun.

– Siden det er 2019-tall som ligger til grunn for vinner av Årets bedrift 2020, så vil vi nok se en endring i tallene for neste års kåring, der regnskapet for 2020 reflekteres, legger hun til.


NÅ SKAL NORDREISAS BESTE BEDRIFT 2020 KÅRES:

Carina opplevde en uventet oppsving under koronapandemien

– Plutselig skulle «alle» ha planter.


Leder i Nordreisa Næringsforening, Mona Salamonsen  Foto: Johanne P. Elvestad

Salamonsen opplever at at kundene er veldig bevisste på å handle lokalt, og støtter opp om bedriftene i stor grad. Næringsforeninga har også fått flere nye medlemsbedrifter, som ikke er med på året kåring, da de ikke har levert regnskap i 2019.

– Det blir veldig interessant å se hvordan de vil gjøre det i dette selskapet, sier lederen.


NÅ SKAL NORDREISAS BESTE BEDRIFT 2020 KÅRES:

– Siden vi er liten og fleksibel, kan vi snu oss raskt

Med kontorer i Alta og Nordreisa har sønn og far Sagelv gjort suksess på rådgivning og kompetanseheving for flere bransjer.


Slik stemmer du via SMS

1. Din Varme AS
2. Hagan Blomster AS
3. Sagelv Rådgivning og Kompetanse AS

Send kodeord: FIN NNF + alternativ til 2399 (Tjenesten koster kr. 3,- per stemme)

Eksempel: FIN NNF 1

Avstemmingen avsluttes 7. mars kl. 23.59.

For å være med i konkurransen må bedriften som nevnt være medlem av Nordreisa Næringsforening. Bedriften må i tillegg være et privat eid driftsselskap – og må ha levert regnskap for 2019.

Dette betyr at bedrifter som har forretningsadresse utenfor Nordreisa kommune ikke kommer med i beregningen. Salamonsen sier de vil se på om de skal endre på nettopp denne klausulen i fremtidige kåringer.

– Men vi gleder oss veldig over at flere bedrifter gjør det godt. All ære til alle handelsmenn- og kvinner som står på hver dag for at vi skal ha et fruktbart næringsliv i Nordreisa.