REISE:

Mor og datter nekter å la sykdom stoppe reisingen

Inger Karin (50) har reist verden rundt med kronisk lungesykdom. Datteren Mathilde (24) har diabetes og er like reiseglad som henne.

FINN BALANSEN: Inger Karin og Mathilde Natlandsmyr reiser, selv om de har kroniske lidelser. De finner en balanse mellom hensynet til helsa og hensynet til å kunne oppleve det andre kan. Her fra vulkansk landskap på Galápagosøyene i Stillehavet i 2013. Foto: Familien Natlandsmyr 

nyheter

Inger Karin Natlandsmyr fra Stavanger var allerede bereist da hun 22 år gammel endelig fikk en diagnose: Cystisk fibrose. Hun hadde vært svært plaget med lungebetennelser og hoste siden barndommen. Den sjeldne sykdommen fører blant annet til seigt slim i lungene som skaper grobunn for infeksjoner. Men Inger Karin fortsatte med reisingen.