Fikk ideen på Michelin-utdeling – nå skal de få nordlendinger til å spise ting de til vanlig kaster over båtripa

Bli med på tokt til Lyngen – og se hva som skjuler seg av salte og søte godbiter under havoverflaten. Der ligger det delikatesser som vanligvis blir kastet tilbake i sjøen – men som noen ihuga sjømatentusiaster nå ønsker skal få plass på middagsbordene i både inn- og utland.

DYKKERBRØDRE: Knut (til venstre) og Rune Persson er på besøk i Lyngen for å kartlegge hva som skjuler seg av delikatesser under sjøoverflaten.  Foto: Christer Pedersen

nyheter

iTromsø: Det er svært sjeldent at Ullsfjorden vest for Lyngenhalvøya er helt speilblank. I farvannene rundt det mektige værskillet går det oftest hvite gjess på bølgetoppene, og det å hoppe i havet fra en 33 fots speedsjark er ikke særlig forlokkende.