Britt-Elin ble sextrakassert på fiskebåten: – Gleden av å være på havet forsvant

Britt-Elin Aasnes vil aldri jobbe på havet igjen. Etter to år med diskriminering og sex-trakassering på båt, er hun ikke sjokkert over at det er så få kvinner i yrket. En ny rapport viser at «macho-kultur» er et stort problem i fiskeribransjen.

UKULTUR: For to uker siden slapp Nærings- og fiskeridepartementet ut en likestillings-rapport fra Nofima. Den konkluderer med at lav deltakelse blant kvinner i fiskeribransjen blant annet skyldes en røff og mannsdominert kultur. Bildet er tatt i 2015.  Foto: CORNELIUS POPPE

nyheter

– De sa jeg var for liten og for svak, at kvinner hører hjemme på land, hjemme på kjøkkenet, at kvinner skal passe barn. Hadde vi fisket dårlig så var det min feil. Kvinnfolk ombord brakte ulykke. Det var mye oppførsel, spesielt fra utenlandske arbeidere, som gjorde at jeg ikke ville vende tilbake. Gleden av å være på havet forsvant, sier Aasnes.