Aleksander fra Nordreisa er Ernas siste håp

150.000 tidligere Høyre-velgere sitter på gjerdet før årets valg. Aleksander Helberg er en av dem. Skal Høyre ha noen sjanse til valgseier, må de klare å lokke gjerdesitterne ned.

GJERDESITTER: Reisaværingen Aleksander Helberg (33) har stemt Høyre i alle år, men i høst er han usikker. Det er han ikke alene om. Skal Erna Solberg ha noen sjanse til å fortsette som statsminister, må hun klare å overbevise Helberg, og de andre av Høyres gjerdesittere.  Foto: Terje Bringedal, VG

nyheter

Mens Høyres oppslutning stuper til 18,9 prosent på sist VG-måling, viser den samme målingen at 20,4 prosent av velgerne som stemte Høyre sist valg, at de ikke vet hva de skal stemme. Det utgjør omtrent 150.000 tidligere Høyre-velgere som nå sitter på gjerdet i forkant av årets valg.