Anmelder samehets etter hundesaken i Alta: – Det er det verste jeg har håndtert, fordi det er så grotesk

Etter at en hund ble skutt etter å angivelig ha jaget rein i Alta, begynte sosiale medier og kommentarfelt å koke. Nå anmelder Norske Reindriftsamers Landsforbund samehetsen som kom i etterkant.

SJOKKERT:Leder i Norske Reindriftsamers Landsforbund (NRL), Ellinor Marita Jåma, har aldri opplevd så mye hets og drapstrusler mot samer, som etter saken der en hund ble skutt etter at den skal ha jaget rein. Bildet er fra en appell utenfor Stortinget i 2018.  Foto: Heiko Junge - NTB

nyheter

ITROMSØ: 25. september ble hunden Kiira skutt i Alta etter at den skal ha jaget rein. Eieren skal gjennom en GPS med mikrofon, hunden hadde rundt halsen, ha hørt en ATV og lyder fra hunden. Senere skal eieren ha funnet Kiira skutt, under en knaus, ifølge VG.