Troms og Finnmark fikk ordførerkjede til 150.000 i bryllupsgave – etter skilsmissen kan det ende på museum

Fylkesordføreren ser på ordførerkjedet fra Troms og Finnmark fylkeskommune med gru. For han er det et symbol på distriktsfiendtlig politikk.

ET KORT LIV: Fylkesordfører i Troms og Finnmark fylkeskommune, Ivar B. Prestbakmo foreslår å putte ordførerkjedet på museum. Gullsmeden som lagde kjedet foreslår at under tittelen på utstillingen kan være: «Troms og Finnmark fylkeskommune. Født da og da, død da og da. Et kort liv».  Foto: iTromsø

nyheter

ITROMSØ: Med en ny regjering på plass skal tvangsekteskapet mellom Troms og Finnmark brytes opp. Et spørsmål som da kommer opp, er hva som skal gjøres med ordførerkjedet? Fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) ser på kjedet som et urovekkende symbol.