– Hadde vi gått i revers i dag, så hadde vi drept noen av dykkerne deres

Noen få, useriøse båter driver risikosport og ødelegger for resten av næringa, hevder de profesjonelle aktørene innen hvalsafari.

HVALSAFARI: HVALSAFARI: Øyvind Nilssen, daglig leder i Duen Experience, har tatt med seg turister på seilbåt for å oppleve hvalsafari utenfor Skjervøy. Nilssen kjenner seg igjen i beskrivelsen fra enkelte som mener at det er altfor tettpakket med snorklere rundt hval i området. Han ber at de som ser uforsvarlig hvalsafari faktisk peker ut de som driver slik.   Foto: Privat

nyheter

Tidligere denne uken melder flere turister om cowboy-tilstander i Hvalsafarien utfor Skjervøy: Småbåter som kjører med høy fart inn mot hvalene og slipper ut 10–15 snorklere på rappen. En av turistene hevder å ha sett mellom 80 og 120 snorklere rundt hvalene på en og samme tid.