Steinbiten kan bli «den nye laksen»: – Den største satsingen noensinne

Akvaplan-niva investerer 150 millioner kroner av egen lomme til en ny forskningsstasjon som skal forske på nye oppdrettsarter.

- VI TRENGER MER MAT: Direktør ved Akvaplan-niva forklarer hvorfor det er viktig med forskning på oppdrett av steinbit: Vi trenger mer mat i verden, og økt dyrking i sjø er nødvendig for å dekke behovene for i en voksende verdensbefolkning.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

ITROMSØ: – Vi har invitert dere hit i dag slik at dere i fremtida kan si: «Jeg var der da den store nye satsinga startet, det startet med et lite grunnrør». Dette er et historisk løft for Tromsø og for Norge, og den største satsingen innenfor nye oppdrettsarter i Nord-Norge, noensinne, sier administrerende direktør Merete Nygaard Kristiansen.