Kantklipp på dugnad

Foreldre i Manndalen ventet ikke på at kommunen og fylket skulle gi barna en trygg skolevei.

DUGNAD: Foreldre i Manndalen venter ikke på kommunen, og foretar kantklipp på dugnad. Foto: Privat 

Jan Arild Hansen

nyheter

Initiativtaker til foreldredugnaden for tryggere skolevei i Manndalen, Henning Hansen forteller til avisa at han ville bidra til at barn og voksne fikk en trygg og god skolestart tirsdag morgen. På kort varsel fikk han med seg ei gruppe foreldre som foretok kantklipp langs kommunale og fylkeskommunale veier. Og etter to timer arbeid, var en strekning på fem km klippet.

- Vi kunne ikke vente på at veieier tok sitt ansvar for å sikre en trygg skolevei for våre barn, sier Hansen i en kommentar til avisa.

Et signal

Lederen for dugnadsarbeidet vil ikke kalle dette en protestaksjon, men mener at både Kåfjord kommune og Troms fylkeskommune bør gå gjennom sine rutiner for bedre trafikksikkerhet.

- Man skulle forvente at slike ting ikke må gjøres på dugnad, legger han til.

Men når han først innkalte til dugnad, synes Hansen det er prisverdig at foreldre kunne stille på så kort varsel.

Lovte kantklipp

I forrige uke omtalte Framtid i Nord veieiernes manglende kantklipp i Kåfjord, hvor Hansen etterspurte hvilken rutiner Kåfjord kommune hadde for å overholde veitrafikkloven.

Da svarte Stine Pedersen i Kåfjord kommune at de prioriterer kantklipp hvert år før skolestart etter en prioritert liste. Men at kantslått  som tidligere år har vært utført av Mesta ikke blir gjort fordi kommunen fikk sen tilbakemelding på at entreprenør ikke hadde kapasitet.

- Det er derfor sendt ut et hasteanbud til lokale entreprenører om dette, noe som dessverre medfører at man ikke får klippet alt før skolestart, skrev hun til avisa.

Også Krattryddig vil bli utført fortløpende av egne ansatte utover sensommer/høsten, også ut fra en prioritert liste.