– For oss er det viktig med kortreist mat

Og på menyen til sjøbukafeen finner du både tradisjonsrik husmannskost og taco.

UTVIKLING: I dag testes en kebab med reinkjøtt som skal bli en del av menyen.Foto: Jan Arild Hansen 

SPISESTED: Henrik Solberg og Håkon Eriksen satser på å tilby både tradisjonsrik kost og mer moderne matretter gjennom sjøbukafeen i Manndalen.Foto: Jan Arild Hansen 

nyheter

Daglig leder Henrik Solberg står sammen med kokk Håkon Eriksen ved Manndalen sjøbuer. En kebab med reinkjøtt skal testes ut.

– For oss er det viktig å satse på kortreist mat, en kombinasjon av tradisjonell husmannskost og mer moderne mat, forteller Solberg. Søndager kan de skilte med tradisjonsrike matretter, mens fredager er tilegnet taco-elskere. 

 – I tillegg har vi en meny som både består av fisk og kjøtt hvor det meste er levert lokalt og i stor grad økologisk fremstilt, tilføyer kokken Håkon Eriksen.

Tilbakemeldinger

Sjøbukafeen ble etablert denne sommeren med åpningstider onsdag til søndag, og Solberg vil holde åpen ut året selv om han fra neste uke endrer litt på åpningstidene midt i ukene.

– For å etablere seg må man prøve å satse en stund, holde ut og ikke gi opp, selv om det skulle svinge litt, forteller han.

Men så langt har responsen vært positiv med til tider godt besøk opplyser Solberg, og erfarer at både forbifarende og lokalbefolkningen har begynt å få opp øynene for tilbudet.

Både Solberg og Eriksen forteller at menyen og videre konsept fortsatt er under utvikling, hvor blant annet en egen viltmeny og fiskeaften er ting de har lyst å prøve ut.

– I tillegg har vi muligheter for ulike arrangement, opplyser de.

Midt i mellom

Ifølge innehaveren kan menyen de tilbyr sammenlignes med hva Bios på Storslett og det Vollan Gjestestue tilbyr, og påpeker at de også ligger midt i mellom de to nevnte steder.

– Vi er i så måte ikke en konkurrent til de andre spisestedene i kommunen, mener Solberg.

Henrik Solberg forteller at de nå har fått utviklet en helt ny hjemmeside som skal vise hva Manndalen sjøbuer kan tilby, og nevner blant annet guidete friluftsturer i nærområdet, fisketurer i tillegg til overnatting på sjøbuene.

– Det er viktig å kunne tilby en helhetlig pakke. Nå er det viktig å få det ut, avslutter han med.