BUSS BLÅSTE AV VEIEN:

- Lite dramatisk

Treneren til håndballaget som var med bussen beskriver uhellet som lite dramatisk og mener en dyktig sjåfør er grunnen til at det gikk så bra.

UTFOR: Det skal ha gått bra med alle de vel 20 passasjerene og sjåføren.   Foto: FiN-kilde

BLÅSTE AV: En buss på vei mot Tromsø blåste søndag morgen av E6 ved Rotsund i Nordreisa.   Foto: FiN-kilde

nyheter

En buss fra Nordreisa-firmaet Rundhaugs Busser AS på vei mot Tromsø kjørte søndag morgen av E6 ved Rotsund i Nordreisa kommune. Om bord var det et tjuetalls passasjerer, et håndballag fra Nordreisa og spanjoler som skulle rekke et fly.

- Det var lite dramatisk. Vi ble selvfølgelig redde akkurat når det skjedde, men vi skjønte raskt at alt hadde gått bra, forteller Tonje Holm, håndballtrener til jentene som var på tur til Tromsø.

Ingen av passasjerene ble skadet i uhellet.

Skulle kjørt privatbiler

Egentlig skulle laget kjøre til Tromsø i privatbiler, men bestemte seg for å bli med bussen siden de anså det som et tryggere valg med tanke på været.

- Til tross for at det gikk som det gikk, så er jeg glad vi var med bussen. Gard Frode Rundhaug er en utrolig dyktig sjåfør, og det er nok grunnen til at det gikk så bra som det gjorde. Hadde det vært en mer uerfaren sjåfør, så kunne det gått verre, forteller Holm.

Håndballkampen jentene skulle spille ble utsatt og spillerne valgte å dra tilbake til Nordreisa.

Blåste av

Bussjåfør Gard-Frode Rundhaug sier han heldigvis ante at det kunne skje.

- Jeg har jo kjørt her mange ganger før og vet at det kan komme vinder. Derfor slakket jeg av ekstra mye. Og heldigvis for det. Hadde vi hatt fart kunne dette gått galt, sier Rundhaug.

Uhellet skjedde noen titalls meter fra det søndre krysset inn mot Rotsundelv, rett før brua over Rotsundelva. Bussen står også med fronten ned mot elva, men den har blitt stående på rett kjøl.

- Heldigvis tippet vi ikke. Først trodde jeg vi skulle holde oss oppe på veien, men så tippet den over kanten og seg ned mot elva, sier sjåføren.

- Videre med ny buss

Spanjolene var på vei for å reise videre med fly fra Tromsø, og kom seg dit til tross for uhellet.

- Spanjolene er sendt videre med ny buss, forteller Rundhaug.

Han sier bussen var rigget for vind.

- Jeg fyllte på 500 liter diesel i tanken framme, blant annet for å ha vekt over frontakslingen. I tillegg er vi skodd med gode piggdekk på alle hjulene. Likevel hadde jeg ikke sjans å holde igjen da rossa kom, sier bussjåfør Gard-Frode Rundhaug.

Kastevinder

En kilde Framtid i Nord har snakket med, bekrefter veiforholdene til Gard-Frode Rundhaug.

- Det er greie veier. Problemet er vindene. Det kan være helt rolig, men brått så kommer han med noen malabariske kastevinder som river og sliter i bilen. Det er nok det som har tatt busen også.

Bussjåfør Gard-Frode Rundhaug sier han nå venter på bergningsvogn.

- Det ser ut til at det ikke er veldig store skader på bussen. Litt inntrykket  fronten, men ellers tilsynelatende i orden. Det er bare å få den på veien og sige hjemover igjen.