Paaskiviikko 2015:

Dette skjer i Nordreisa

Det er mange arrangementer under Paaskiviikko 2015 i Nordreisa.

FREDAG Tuli Palo spiller på bios.  Foto: Pressefoto

nyheter

Den kommende uken er det klart for Paaskiviikko 2015 i Nord-Troms. Framtid i Nord har laget en oversikt over arrangementene under Paaskiviikko, og her finner du en oversikt over det som skjer i Nordreisa.

Onsdag:

Markering av Friluftslivets år arrangert av Troms fylkeskommune, Halti Nasjonalparksenter, Nord-Troms museum og Halti Kvenkultursenter. Det blir tur, bålmiddag, konsert, og et temaopplegg om skog, båtliv, kvenkultur og bergkunst for 5. trinn på Storslett skole. Sted er Ovi Raishiin i Saraelv. Senere på kvelden skal det være bålkveld, foredrag, og konsert med Lena Jillegren på samme sted.

Torsdag:

Skoleforestillingen «Loistava» for elever ved Storslett skole arrangert av Nordreisa kulturskole og Erling Fredriksson på Halti Kulturscene. Beddari Nilsen holder konsert senere på Gammen varehus.

Fredag:

Bokloppis og kvensk kulturutstilling på Nordreisa bibliotek. På kveldstid blir det konsert med Tuli Palo for de voksne på Bios Café.

Lørdag:

Lørdag er det en rekke arrangementer på blant annet Halti. Kronebutikken har kafésalg og Nordreisa bibliotek holder bokloppis og kvensk kulturutstilling. Det blir Kvensk minimarked, Workshop for barn, miniturneringer i spill som Kvenland og Minecraft, foredrag på Ishavsstudio, musikk av Reisasnabben og åpent hus på Halti med omvisning. På Halti kulturscene arrangeres det «Lykkelige dager» av Reisa Montesorriskole, Tornedalshilsninger med sang og taler, foredrag av professor Hilde Sollid og KvääniÄänii. Lørdag blir det også åpen forestilling arrangert av Nordreisa kulturskole og Erling Fredriksson, «Loistava» på Halti kulturscene.

Senere på kvelden skal det være forestillingen «Tanken full av längtan» og konsert med Henrik Niva på Bios Café.

Søndag:

Tørfoss Kvengård arrangerer familedag. På familiedagen skal det være musikk av Reisasnabben og demonstrasjon av håndverk og salg av mat arrangert av Nordreisa husflidlag.

Les hele programmet her.