Programoversikt for Paaskiviikko 2015:

Kåfjord, Skjervøy og Kvænangen

Den kommende uken er det klart for Paaskiviikko 2015 i Nord-Troms.

"VEIER I KVENSK HISTORIE" Arvid Petterson besøker også Skjervøy og Kåfjord.  Foto: Turi E. Olderheim

nyheter

Framtid i Nord har laget en oversikt over arrangementene under Paaskiviikko, og her finner du en oversikt over det som skjer i Kvænangen, Skjervøy og Kåfjord.

KAIVUONO - Kåfjord

Tirsdag: Olderdalen Husflidslag selger mat på Kåfjord kultursenter i Olderdalen. Senere blir det åpningsinnslag av Kvääni Äänii, åpningstale av ordføreren, sanger av Kulturskolens barnekor, barneaktiviteter under kåseriet «Rallarkvener i Kåfjord» - bildekåseri av Thorleif Lyngstad, og Arvid Petterson holder kåseriet «Veier i kvensk historie. Etter en pause spiller Beddari Nilsen konsert.

Torsdag: Reidun Mellem skal fortelle kvenske sagn og eventyr for mellomtrinnet på Manndalen skole.

KIERUA - Skjervøy

Torsdag: Beddari Nilsen spiller kvensk tradisjonsmusikk på Skjervøy sykestue og sykehjem. På ettermiddagen arrangerer Halti Kvenkultursenter kvensk lesestund for barn på Skjervøy bibliotek og Arvid Petterson holder kåseriet «Veier i kvensk historie» på biblioteket.

NAAVUONO - Kvænangen

Mandag: Kvensk kulturstund for barnehagebarn på Badderen barnehage, og begynnerkurs i kvensk (1/3) arrangert av Kvensk institutt på grendehuset i Kvænangsbotn.

Tirsdag: Begynnerkurs i kvensk (2/3) arrangert av Kvensk institutt på grendehuset i Kvænangsbotn.

Onsdag: Begynnerkurs i kvensk (3/3) av kvensk institutt på grendehuset i Kvænangsbotn.

Fredag: Beddari Nilsen spiller kvensk tradisjonsmusikk på Gargo Sykehjem i Burfjord. Fredagskveld blir det et kveldsarrangement på samfunnshuset i Badderen. Ordføreren holder åpningstale og professor Hilde Solid holder foredraget «Å vise kvensk tilhørighet gjennom det norske språket». Etter en pause blir det konsert med Beddari Nilsen. Senere på kvelden skal det være pubkveld for de voksne og matsalg av Badderen samfunnshus.