Norge får nytt landsdekkende parti

Norge har fått sitt nyeste landsdekkende politiske parti, med en politikk helt ulik alle andre partier i landet.

BLIR LANDSDEKKENDE Det nye partiet Liberalistene, som ble lansert i oktober 2014, har nå fått fylkeslag i alle landets fylker.  Foto: Pressefoto/ Flickr.com

LEDER Partileder Arnt Rune Flekstad.   Foto: Pressefoto/Flickr.com

nyheter

Det nye partiet Liberalistene ble lansert i oktober 2014, og side da vokst seg større. Partiet har nå 436 medlemmer og har bestemt seg for å bli landsdekkende. Opprettelsen av fylkeslaget Liberlaistene Finnmark i juli, gjorde at partiet nå har lokallag i alle landets 19 fylker.

– Vår sterke medlemsvekst og aktiviteter over hele landet viser at Liberalistene fyller et tomrom i norsk politikk, sier partileder Arnt Rune Flekstad.

Vil ha liberalistisk rettsstat

– Ingen tør for alvor å snakke om de store problemene velferdsstaten står overfor i fremtiden, og ingen byr på noe alternativ. Bortsett fra oss, sier Flekstad i en pressemelding til Framtid i Nord.

Liberalistene sier at de står for et optimistisk fremtidssyn, og ønsker en gradvis og ansvarsfull overgang til en liberalistisk rettsstat.

– Vi ønsker en liberalistisk rettstat med vekt på velstand, teknologisk utvikling og respekt for individ og eiendomsrett, forteller Flekstad.

Konsekvent liberalisme

Liberalistenes ideologi er konsekvent liberalisme.

I korte trekk går det ut på at hvert menneske eier sitt eget liv og at statens eneste oppgave er å beskytte retten til sitt eget liv, inntekt og eiendom. Alle mellommenneskelige relasjoner må være frivillige i en liberalistisk stat, og Liberalistene mener at respekt for individuell frihet er det eneste verdigrunnlaget som kan gi et harmonisk og stabilt samfunn, forklarer Flekstad.

Stiller allerede til valg

Partiet første mål var i utgangspunktet å bygge opp organisasjonen for en valgdeltakelse ved stortingsvalget i 2017, men på grunn av entusiastiske og hardtarbeidende medlemmer, kan fylkeslaget i Oslo allerede stille til valg ved årets kommune- og fylkestingsvalg.

– Dette blir en god måte å sondere terrenget og teste ut taktikker før stortingsvalget om et par år, avslutter Arnt Rune Flekstad.