Sommerkonsertene i Nordreisa kirka har blitt arrangert de siste åtte årene, men i år blir det altså nokså stille inne i kirkerommet.

- Det er trasig at vi ikke skal få ha sommerkonserter det niende året. Dette har vært et tilbud for alle. Både fastboende og gjennomreisende, sier kantor Peter Vang.

Hver sommer de siste åtte årene har det blitt arrangert åtte konserter. I snitt har de hatt 35 publikummere.

Ikke slutten

Grunnen til at sommerkonsertene ikke blir arrangert i år er at meninghetsrådet ikke har god nok økonomi. Mye av grunnen til dette er at kommunen ikke har bevilget nok penger til  menighetsrådet.- Når det er trangt på det økonomiske kuttes det på kultur, sier Vang.

- Det er ikke slutten på kirkekonsertene. Vi må bare ta en pause og se på hvordan vi skal gjøre dette. Det kan hende vi må begynne å tenke mer butikk, sier kantor Peter Vang.Tidligere år har konsertene hatt gratis inngang. Dersom tilbudet med sommerkonsertene skal fortsette kan dette bli endret på.

Et takknemlig publikum

Til sommerkonsertene har menighetsrådet booket både lokale og nasjonalt anerkjente artister. Konsertene har og vært en arena der studenter får utøve musikken sin. Vang sier konsertene har hatt et bredt spekter.  Artistene får et honorar, samt dekket reise. Uten ekstra midler er det umulig for kirken å tilby konsertene med gratis inngang.

- Tanken er at dette skal være åpent for alle, og så snart man tar betalt for inngang blir det ikke åpent for alle, sier organist Magnus Asplund.

Asplund kommer fra Bodø. Han har selv opptrådt flere ganger under sommerkonsertene i Nordreisa kirke.

- Jeg har opplevd at det er flere publikummere her i Nordreisa sammenlignet med sommerkonserter i Kroken og Grønnåsen. Som utøver merker man har det i Nordreisa er et interessert og takknemlig publikum, sier Asplund.

Både organist, Magnus Asplund, og kantor, Peter Vang, sier det er trist at det ikke blir sommerkonserter i år. Foto: Johanne P. Elvestad.