Her må du vente i opptil seks timer

Folk må belage seg på å vente lenge på ferjesambandet Lyngseidet-Olderdalen.

LANG VENTETID Slik ser ferjekøen i Olderdalen ut. Folk må vente i to-tre timer på å komme seg over.   Foto: Lena Norum

nyheter

I hele dag har Bjørklids Ferjerederi gått med to ferjer for å få unna all trafikken. Rett før kl. 07.00 i dag gikk det nemlig et steinskred over E6 ved Nordnes i Kåfjord kommune.

I ettertid har det rast flere steiner ned fjellsiden og veien har vært stengt siden da. Ingen personer er tatt av skredet.

Lang ventetid

All trafikk nordover og sørover er nå avhengig av sambandet Lyngseidet - Olderdalen.

Tidlig fredagsettermiddag sa disponent med Bjørklids fergerederi, Kjell Bjørklid at folk måtte kunne vente to til tre timer. Fredagskveld er ventetiden doblet.

- Folk vil komme seg over, det tar bare lengere tid, sier Bjørklid.

Han tror at ventetida vil bli lengre utover kvelden, fordi det er fredag og generelt mye trafikk ute på veiene.

- Det strømmer biler til hele tiden, legger han til.

Fergekøen ser ut til å bli lengre og lengre.

- Nå jobber vi med å få unna all trafikken. Vi går i ett med ferjesambandet og er kommet ute av den normale ruta. Ferjen er rundt en time forsinket, sier Bjørklid.

Går til midnatt

Samferdselssjef Bjørn Kavli, i Statens vegvesen, informerer om at foreløpig beskjed er at ferjene blir å gå kontinuerlig fram til kl. 00.30.

- Det er hvile - og kjøretidsbestemmelsene for mannskapet ombord som avgjør hvor lenge de vil kjøre. Foreløpig vil de gå så lenge, så får vi se etter det, sier Kavli.

Om det fortsatt blir stående trafikk på ferjekaiene, må disse belage seg på å vente over natta.

Usikkerhet om åpning

Geolog fra Multiconsult og byggeleder fra Statens vegvesen undersøker nå rasområdet i fjellsida. Det er seks til syv store steinblokker som ligger i veibanen.

- Vi venter på å få en værmelding fra meteorologene om forholdene for at et helikopter med geologer kan dra opp for å undersøke området. Derfor er det fortsatt usikkert når veien åpner igjen, sier Bente Skogdal i Statens vegvesen, fredagskveld klokken 19.00.

Statens vegvesen opplyser på sine hjemmesider klokken 20:27 at fergene vil gå kontinuerlig til klokken 00:30 og starter opp igjen klokken 07:00.