Ap og Høyre i maktsamarbeid?

Det kan gå mot samarbeid for Kvænangen Høyre og Kvænangen Arbeiderparti.

TAKKER: Eirik Losnegaard Mevik takker for tilliten som Kvænangsværingene har gitt han. Han utelukker ikke at det nå blir et samarbeid med Kvænangen Høyre. Her med partifeller Kjell Johansen og Kristin Anita Hansen. Foto: Isabell Haug   Foto: Isabell Haug

nyheter

Kvænangen Ap ligger an til å få hele seks mandater inn i kommunestyret i Kvænangen. Det er en dobbel økning av mandater fra sist valg med bare tre.

Utelukker ikke samarbeid

For å få flertall i kommunestyret kan et mulig scenario være å inngå et samarbeid med Kvænangen Høyre, som foreløpig har to mandater inne. Flertallet vil dermed være et faktum, med åtte av 15 representanter.

- Vi utelukker ikke et samarbeid med Høyre. Men før jeg vil si noe mer om dette må vi ha et internt medlemsmøte for å diskutere valgmulighetene. Det er klart at vi er avhengig av et videre samarbeid og ønsker flertall. I en liten kommune spiller ordføreren en viktig rolle, smiler en meget fornøyd førstekandidat, Eirik Losnegaard Mevik.

LES OGSÅ: - Fortsatt is i magen

Godt samarbeid

2.kandidat for Kvænangen Høyre, Anne-Gerd Jonassen forteller at hennes parti det siste halvannet året har samarbeidet godt med Arbeiderpartiet, mot Kystpartiet og Sv som satt i mindretallsposisjon. Hun utelukker ikke et samarbeid med Høyre.

- Jeg tror på et skifte. Det har det siste året i kommunestyret og blant folket vist. Kystpartiet og SV har stått alene om masse saker. Vi har samarbeidet mye med Arbeiderpartiet og hatt god dialog med dem, sier hun.

Jonassen har ikke hatt problemer med å feire kvelden sammen med Ap-representanter.

- Det gjør meg ingenting. Jeg er glad på deres vegne, smiler hun.

 Kvænangen Høyre har foreløpig 11,5 prosent av stemmene. I 2011 hadde de 33,3 prosent oppslutning.