Sender et tilbud til Høyre

Jan Helge Jensen (Kp) trenger Høyre og SV ved sin side.

SENDER TILBUD: Jan Helge Jensen (Kp), ordfører i Kvænangen.  Foto: Isabell Haug

nyheter

Nåværende ordfører i kommunen, Jan Helge Jensen (Kp) forteller tirsdag at han er godt fornøyd med årets valg.

- Jeg hadde ønsket et bedre valg, men synes det er greit. Vi har uansett berget plassen vi hadde med fem mandater, sier han.

Høyre er jokeren

Jensen er spent på hvordan et eventuelt samarbeid innad i kommunestyret nå vil utvikle seg, og anser Høyre for å være nøkkelen.

– Høyre er jokeren nå. Den siden de velger å gå til får flertall.

Les mer: Ap og Høyre i maktsamarbeid?

Les mer: Knapp Ap-ledelse i Kvænangen

For å bli sittende som ordfører trenger Kystpartiet i Kvænangen å få med seg Høyre på laget. SV har ifølge Jensen allerede gitt signaler på at de ønsker å slå følge. Hvis det går som Kvænangsordføreren ønsker går Kp, SV og Høyre sammen i en flertallskoalisjon.

Jensen sier han holder på å forfatte et tilbud som går ut til Høyres 1.kandidat Ronald Jenssen i kveld. Han vil ikke gå i detaljer omkring tilbudet.

- God kjemi

– Hva tenker du om et samarbeid med Høyre?

– Vi har hatt stor enighet i alle saker! Den saken som har vært vanskelig for oss er vaskerisaken. Den er nå et endt kapittel, og vi i Kystpartiet vil ikke ta den opp i neste periode.

Ordføreren innrømmer at han og Jenssen tidligere har kranglet.

- Men vi har god kjemi og snakker også på privaten. Som parti kan vi komme godt overens, Ronald har selv sagt at Kp og Høyre er like som to dråper vann. Hvis vi går sammen ønsker vi et tett og godt samarbeid som ikke bare er valgteknisk.

Innen kort tid

Kvænangen Høyres Ronald Jenssen vil tirsdagsformiddag ikke røpe hvilke tilbud han har fått og hvilke krav han eventuelt kommer til å stille.

- Vi håper å ha dette avklart i løpet av et par dager, sier han.