Losnegaard Mevik tar over

Ap og Høyre har inngått avtale.

POSITIVE: Tirsdag møttes Arbeiderpartiets Eirik Losnegaard Mevik (t.v.) og Høyres Ronald Jenssen (til høyre) i Burfjord for innledende samtaler om et samarbeid. Onsdag kveld skal avtalen ha blitt signert.  Foto: Isabell Haug

nyheter

Etter det Framtid i Nord erfarer har Høyre og Arbeiderpartiet i Kvænangen inngått en samarbeidsavtale som gir Arbeiderpartiet ordføreren og Høyre varaordføreren.

Nærme

De to partiene har hatt det siste halvannet året nærmet seg hverandre og Losnegaard Mevik sier i en avisartikkel i torsdagens utgave av Framtid i Nord at han ikke utelukker et samarbeid med Høyre.

LES OGSÅ: Sender et tilbud til Høyre

- Men før jeg vil si noe mer om dette må vi ha et internt medlemsmøte for å diskutere valgmulighetene. Det er klart at vi er avhengig av et videre samarbeid og ønsker flertall. I en liten kommune spiller ordføreren en viktig rolle, sa Losnegaard Mevik, mandag kveld.

Positiv

Heller ikke Ronald Jensen, Høyres 1. kandidat ville gå i detaljer da FiN snakket med han like etter valget, men også der var det velvilje til et samarbeid.

LES OGSÅ: Utelukker ikke samarbeid

De to partiene skal ha underskrevet en samarbeidsavtale, onsdag kveld. Hva avtalen innebærer har det ikke lyktes FiN å bringe på det rene.

Yngst

Eirik Losnegaard Mevik vil med sine 27 år bli regionens yngste ordfører. Han kan bli en av to ordfører fra Arbeiderpartiet, så fremt Nordreisa Ap klarer å lande en avtale.

Han vil erstatte Jan Helge Jensen (Kystpartiet) som har ledet kommunen den siste perioden.