- Vi må diskutere hva som er mest tjenelig for partiet

I kveld skal Skjervøy Ap diskutere hvem som skal få deres støtte de neste fire årene på Skjervøy.

Øystein Skallebø får i kveld Ap-medlemmenes synspunkter på hvem partiet bør støtte videre.  Foto: Torbjørn O. Karlsen

Valget i Skjervøy

Slik ble resultatene i Skjervøy kommune

  • KrF/KP 24,8 (+24,8)
  • Sp 20,1 (+8,9)
  • Ap 19,3 (+2,6)
  • Frp 17,3 (+9,5)
  • SV 13,6 (+1,9)
  • H 4,9 (-7,7)
  • Andre 0 (-40,2)
  • Mandater: KrF/Kp 5, Sp 4, Ap 4, Frp 3, SV 2, H, 1
nyheter

Øystein Skallebø, førstekandidaten til Ap på Skjervøy, håper å få et mandat fra medlemsmøtet i kveld for å sluttforhandle en avtale med noen.

- Vi fikk et mandat til å sondere med de andre partiene. Det mandatet har vi nå brukt opp. Da tar vi med oss infoen tilbake til medlemsmøtet for å gjøre noen slutninger der, sier Skallebø.

Ikke tettere med SV

Han registrerer at SP og SV er på kollisjonskurs og at det ikke blir noe rødgrønt samarbeid på Skjervøy. Men Sp og ordfører Torgeir Johnsen er fortsatt interessert i å samarbeide med Ap. De to partiene fikk like mange mandater inn i det nye kommunestyret, nemlig fire hver.

Skallebø har også fått med seg at SV ser på de to partiene som en enhet med til sammen seks mandater og at det er naturlig å se på Ingrid Lønhaug (SV) som de to partienes samlede ordførerkandidat - ettersom Ap ikke har egen ordførerkandidat. Men Skallebø er ikke nødvendigvis enig med SVs forhandlingsleder Nils Alm i det.

– Nå har vi ikke vært i formelt samarbeid med SV de siste periodene og har ikke hatt noe tettere samarbeid med SV enn de andre partiene.

Gunstig situasjon

Han vil ikke si så mye om hvor Ap ser hen for samarbeid ennå.

– Vi sitter på nøkkelen for å danne et flertall, all den tid det ikke er noe godt forhandlingsklima mellom flere av de andre partiene. Sånn sett er det en gunstig situasjon. Men mer vil jeg ikke si foreløpig. Vi skal ha en åpen diskusjon på medlemsmøtet og se på alle potensielle muligheter. Vi må diskutere hva som er mest tjenelig for partiet - både med tanke på politikk og posisjon, sier Skallebø.

Arbeiderpartiet gikk tidlig i valgkampen ut og slo fast at de ikke hadde en ordførerkandidat til dette valget. Det gjør Ap til en attraktiv samarbeidspartner for de partiene som ønsker ordføreren.

LES OGSÅ: Disse skal styre Skjervøy