Fotograf for TV-aksjonen

Kvæfjord-jenta Veronica Melå (31) blir fotograf for årets TV-aksjon «Drømmefanger».

I FOKUS: Veronica Melå fra Kvæfjord er blitt hyret inn som fotograf til årets TV-aksjon «Drømmefanger», som går av stabelen 23. oktober. 

nyheter

Onsdag reiser hun til Mexico. Der skal 31-åringen møte en kvinne som, etter at Zapatist-opprøret tok slutt og en slags våpenhvile ble inngått mellom regjeringen og urbefolkningen, er blitt en talskvinne for sitt distrikt.

- I tillegg skal vi også til Moldova og Sør-Afrika for å treffe kvinner som har vært ofre for menneskehandel og vold i hjemmet, sier Melå.

Drømmefanger

Den 32. innsamlingsaksjonen til statskanalen NRK er i år tildelt organisasjonen Forum for kvinner og utviklingsspørsmål (FOKUS), som er en sammenslutning av 65 kvinneorganisasjoner i Norge. Midlene fra TV-aksjonen skal brukes til å bekjempe vold mot kvinner i Asia, Afrika, Latin-Amerika og Øst- og Sentral-Europa, der det fokuserer spesielt mot kvinner i og etter krig og konflikt, handel med kvinner, omskjæring av jenter og vold i nære relasjoner.

- I første omgang skal jeg være med å lage en brosjyre med portretter av disse kvinnene som er utsatt for alt fra trafficking (menneskehandel, red.anm.) til vold i sitt eget hjem, sier Melå.

Prosjekt

I utgangspunktet var Kvæfjord-fotografen usikker på om hun hadde tid til å takke ja til jobben på grunn av all reisevirksomheten den medførte, siden hun allerede holder på med flere prosjekter i hjemkommunen.

- Lederen for TV-aksjonen Vibeke Hollekim ringte igjen etter jul og fortalte at de kunne komprimere reiseopplegget. Det gjorde at jeg kunne takke ja, sier Melå.

En av årsakene til at TV-aksjonen var så ivrige etter å få med 31-åringen som fotograf, er at hun til høsten har planer om et bokprosjekt i samarbeid med en psykolog fra Alternativ til vold som også skal handle om vold mot kvinner.