Tilbake på skolebenken

Fem etablerte Nordtromsinger kombinerer jobb, familieliv og studier.
nyheter

Bård Gamst, Line van Gemert, Yngve Stavang, Inger Birkelund og Ketil Abrahamsen studerer bedriftsøkonomi på universitetsnivå, men uten å være på universitetet.Kombinerer

Studentene tar et av Nord-Troms studiesenters mange studier. Bedriftsøkonomistudiet går over ett semester, og om to korte uker skal de etablerte elevene opp til eksamen. Eksamen kommer de sikkert til å klare helt fint, mener Sverre Braathen, som er utsendt lektor fra Universitetet i Tromsø.

Studentene valgte å ta studiet via studiesenteret fordi det gir dem en unik mulighet til å kombinere jobb og privatliv samtidig som man studerer.

– Det er nært, så man slipper å flytte. Det er rett og slett et suverent alternativ, mener Bård Gamst.

– Jeg tar studiet fordi man kan kombinere det med alt det andre i hverdagen. Det er flott at man kan heve egne kompetanse samtidig som man er i jobb, mener Inger Birkelund.– Krever fokus

Studiet er akkurat slik som det ville vært om det ble tatt på en høgskole eller på et universitet, bare at man kan studere hvor som helst, så lenge det finnes en god internettilkobling.

– Alle forelesninger blir lagt ut på nett, og kan ses på hvor som helst så lenge det er tilgang på bredbånd, forklarer Birkelund.

Studentene har kontakt med hverandre annenhver uke, og i løpet av et semester har de to samlinger med utstedt lektor fra universitetet i Tromsø.