Nakkeskaden opp for Stortinget

8. januar skal Evy Mettes og andre nakkeskaddes saker opp på Stortinget.
nyheter

Medlem i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, finnmarkingen Jan Henrik Fredriksen (Frp) sier det blir en halvannen til to timers interpellasjon om saken.

Nakkeskade kalt virus

Ikke alene

– Hun du skriver om er dessverre ikke alene om å være kasteball i systemet. Så langt har de nakkeskadde stått alene. Det er slik i Norge at de som har skadegrad tre eller fire (de verste skadde) hverken blir diagnotisert eller behandlet i Norge. Alt for mange må dra til utlandet og det er totalt uverdig i forhold til hvordan vi ønsker å ha det her, sier Fredriksen.

Selv har han stilt tre skriftlige spørsmål til helse og sosialministeren angående hvorfor de nakkeskadde ikke blir fulgt opp.Sprikende svar

– De svarene er sprikende. Det første svaret var at vi ikke hadde medisinsk litteratur, det andre svaret var at vi hadde litt litteratur og det tredje svaret var at dette var den enkleste gruppen å diagnotisere. Dette er jo svar som ikke hører hjemme i det hele tatt.

Årsaken til at han har tatt tak i saken er at han fikk besøk av flere nakkeskadde. Han har også hatt kontakt med Norges Whiplashforbund.

– Hvorfor har ikke noen tatt tak i dette før?

– De med skadeklasse en og to har fått behandling, men de i klasse tre og fire har blitt overlatt til det nevrologiske miljøet som er et for lite miljø. Og de ansatte der får lønn fra forsikringsselskapene, sier Fredriksen.