Nergård-saken

Holder helt tett

Ingen av partene vil kommentere de pågående forhandlingene.

Arnulf Steffensen (Ap) og Roy Waage (Kp) er i gang med å forhandle med Nergård-konsernet. 

Vi er ikke ferdig

Magnar Pedersen, styreleder i Skaretfisk AS
nyheter

Mandag startet forhandlingene mellom Nergård AS og Skjervøy kommune om hva som skal være framtida for hvitfiskproduksjonen i Skjervøy. Da Framtid i Nord var i kontakt med partene var det lagt fullstendig lokk på det hele.

– Forhandlingene er startet og vi er ikke ferdig, var det eneste ordfører i Skjervøy, Roy Waage, hadde å melde.

– Vi har forhandlet i dag og vi kommer til å fortsette forhandlingene, sa en like kortfattet konsernsjef i Nergård AS, Magnar Pedersen.

Fem mot tre

Blant det partene skal forhandle om er Skjervøy formannskaps resolutte krav om at all torsk tråleren "Kågtind" fisker skal leveres til Skjervøy.

– Jeg har som sagt ingen kommentar til innholdet eller framgangen, gjentar Waage, når vi spør om hvordan forhandlingene går.

Skjervøy kommune stiller med fem representanter. I tillegg til Waage møter rådmann Reidar Mæland, varaordfører Ingrid Lønahaug (SV), Arnulf Steffensen (Ap) og Jørn Cato Angell (Frp). På andre siden av bordet sitter Magnar Pedersen, konsernsjef i Nergård og styreleder i Skaretfisk AS, sammen med Bjørn Fredriksen fra Nergård-konsernet og daglig leder ved Skaretfisk AS, Bjørn Michalsen.