Balsfjord får egen avis

Torsdag får alle i Balsfjord en ny avis i postkassen. Den har fått navnet iBalsfjord og kommer ut en gang hver uke.

  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

- Dette er noe vi har tenkt på lenge, men det har ikke blitt noe av. Men nå har vi bestemt oss for å utgi en ukeavis av, for og om balsfjordinger og malangsværinger. Vi gjør dette første og fremst fordi det er artig å lage avis. Vi vet at det kan bli hektisk og er spent på reaksjonene til leserne. De vil få en avis som ikke er laget i fylket tidligere – en avis vi har stor tro på, sier sjefredaktør Inge Bjørn Hansen i iBalsfjord.

Ut hver uke

Avisen vil komme ut på torsdager. Før jul blir det to utgaver. Den første kommer torsdag den 10. desember og den andre kommer uka etter – 17. desember. De første to utgavene bil puttet i alle postkasser i Balsfjord kommune.

- De som vil ha den nye avisen i postkassen vil få et godt tilbud som abonnent, sier Hansen, som selv vil dele ut avisen til mulige abonnenter på torsdag.

Spennende område

Konserndirektør i Harstad Tidende Gruppen (HTG), Rolf A. Erstad har stor tro på avisen.

- Balsfjord mangler en avis som kun er opptatt av det som skjer i kommunen. Det får de nå. Vi i HTG mangler små superlokale aviser. Når vi gir ut iBalsfjord vil vi kunne eksperimentere med innhold og presentasjon. De vil komme godt med i arbeidet med å utvikle våre papiraviser. I tillegg er Balsfjord en jordbrukskommune som vil få nye industriarbeidsplasser. Bare det er en god grunn for å gi ut avis. Vi tror vi vil lykkes, men tror ikke vi vil gå med overskudd det første året, sier Erstad.