- Avslørte pedofil forretningsmann

Redaktør Eirik Junge Eliassen gikk på nett som 12-årige «Jon». Da avslørte han en tromsømann i 50-årene.
nyheter

I neste utgave av Virkelig – som er i salg i dag – tar gatemagasinet for seg problemet med overgrep mot barn. I en 13 sider lang reportasje, hvor en rekke ulike instanser og fagpersoner intervjues, presenteres også saken hvor Virkelig-redaksjonen avslørte forretningsmannen med pedofile trekk.

Logget seg inn

– Vi logget oss inn på Norges største nettsamfunn for chatting. Under navnet «Jon alene» gikk det ikke lang tid før «Kameraten» dukket opp på skjermen.

Junge Eliassen sier at redaksjonen selvsagt diskuterte de etiske sidene rundt dette veldig nøye før journalisten gikk på nett.

– Vi ønsker å fortelle foreldre at ungene deres ikke er trygge selv om de sitter hjemme i sin egen stue. Det vi tidligere kalte for

«godteposemannen» – en person som forsøkte å lokke barn ansikt til ansikt – opererer nå i det skjulte. På nett.

Forsiktig

Virkelig-redaktøren kan dokumentere hvert ord fra nettsamtalen mellom «Jon» og «Kameraten»:

– Det begynte forsiktig. Så ønsket forretningsmannen å snakke med «Jon» i telefonen. Da vi forklarte at det ikke gikk – fordi 12-åringen ikke hadde penger til kontantkort – understreket tromsømannen at han hadde penger nok. Og mot lovnad om å få ta på «Jon» og at de skulle møtes på Skansen, ble avtale inngått.

Den som møtte forretningsmannen, var redaktør Eirik Junge Eliassen.

Les hele saken i dagens papirutgave av iTromsø.