Evakuerer hus

Flere hus ved Horsnes står i fare om elva stiger ytterligere.

  Foto: hallgeir naimak

nyheter

Beboerne i de tre husene ved Horsnes har blitt evakuert, opplyser driftsleder i Storfjord kommune, Yngve Kaspersen.

- Vi har en situasjon lik den i fjor. Elvsneselva er faretruende høy og truet disse boligene. Derfor er beboerne evakuert og det er rekvirert en maskin som skal forsøke å forsterke elveforebyggingen ovenfor stedet.

Horsnes ligger mellom Skibotn og Hatteng, nedenfor E6.

- Europaveien er ikke truet her. Dette er en kommunal vei som leder ned til Horsnes, og der er det altså en bebyggelse på to-tre hus som nå er truet.

Stengt i Signaldalen

Dette er ikke det eneste stedet i Storfjord som sliter med mye vann. I Signaldalen står en gård oppe i dalen i fare for å bli oversvømt.

- Veien er stengt på flere steder, men det er så vidt jeg vet ikke andre hus enn de på Eggen gård som er i fare for oversvømmelse.

Også E6 er nær ved å rammes av regnværet.

- Vi har fått bekymringsmeldinger fra beboere ved Indrehaug. Der har det gått et ras overfor veien, men det har ikke nådd ned. Imidlertid er det kommet ned en del store steiner som gjør at man er beymret.

Mer regn

Storfjord kommune har varlset både politiet og NVE.

- Det har vært en politipatrulje ved Horsnes og sett an situasjonen, og politiet vil også følge situasjonen videre. NVE er også varslet, men de har nok hendene fulle i dag. Det er jo masse regn og flom over hele fylket.

Det er heller ikke de beste meldingene for mindre regn. Yr.no varlser regn og vind det nærmeste døgnet i hele fylket.

Relaterte saker: