OL-bronse til Kokke-Kari

Harstad-kokken Kari Innerå (22), fra restauranten En smak av oliven, kunne torsdag juble over OL-bronse i Erfurt i Tyskland.

OL-BRONSE: Kari Innerå fra Andørja har tatt OL-medalje i kokkekunst for juniorer.  Foto: Tore Skadal

nyheter

Den norske laget ble kun slått av Sveits og Sverige. 16 nasjoner stilte opp i OL i disiplinene kaldmat, varmmat og til slutt stafett.

- Laget leverte en strålende stafett. Alle de fire rettene ble unnagjort under den halv timen som var avsatt. Kari laget hovedretten i stafetten. Den Norske juniorlandslaget er fornøyd, sier presseansvarlig Ragnhild Espeland, som til daglig er å finne ved Gastronomisk Intistutt i Stavanger.

- Etter at konkurransen med varmmat var ferdig, visste vi at det kunne bli bronsemedalje. Vår lagleder håpet at vi skulle ha poeng nok til å kjempe om sølv. Men det skilte 14 poeng i svenskenes favør, sier Espeland.

Kari Innerå, som opprinnelig er fra Andørja, er eneste jente fra nord på laget. De øvrige er: Frode Helberg, Espen Aunaas, Trond Aam, Petter Mugaas Joakimsen og Andreas Myhrevold.

Kari Innerå har allerede markert seg i konkurransesammenheng. Hun gikk til topps som Arktisk kokk 2002, vant nordnorsk mesterskap i fjor og ble nummer seks i NM i høst. Det siste året har hun trent med Den norske k okkelandslaget for junior.