En god nummer 12

John Karlsen tapte kampen om 3. plassen på Frps valgliste.

Arkivfoto  Foto: Martin Hauken Johannessen

nyheter

Nordreisa-politikeren tapte kampen om 3. plassen på nominasjonsmøtet på Rica Ishavshotell. Han ville først ikke ha tilbudet om å stå på hedersplass, men etter å ha blitt overtalt akseptete han plassen. Det ble slett ikke noen god dag for Frp i Nord-Troms.  

Louis Edvardsen fra Lenvik vant en overbevisende seier om 3. plassen på lista. Han fikk 36 stemmer og vant en overbevisende seier.

- Jeg har vært lenge i politikken både i kommunestyret og i fylkerspolitikken. Og er det noen her som er opptatt av havbruk som næring – Ja, da skal jeg love at dere har fått rett person inn. Jeg er lojal og skal gjøre hva jeg kan for at vi skal få et best mulig valgresultat, sa Edvardsen

Det var mange som fikk seg en overraskelse da John Karlsen gikk opp på talerstolen. Han kunne fortelle at han ønsket å trekke seg fra lista og gjorde det klart at han ville anbefale et valg av Hanne C.S. Iversen, fra Harstad.

­­- Jeg trekker meg fra 4. plassen for å gi plass til en kvinne. Vi har bare menn så langt og vi kan ikke kjøre valgkamp når det bare er menn på lista så langt. Vi kan ikke gjøre et bra valg dersom vi ikke har kvinner høyt oppe på listen, sa Karlsen.

Han fikk det som han ville og Hanne C.S. Iversen ble valgt med solid applaus. Hun takket for tilliten og deretter gikk valgene uten at det ble stilt motkandidater. Til slutt ble Karlsen foreslått som hedersplass på lista ­- altså på plass nummer 12. Han var ikke særlig begeistret for å havne på denne plassen, men etter mindre enn et minutts betenkningstid takket han ja.

Slik ble lista etter Troms Fremskrittspartis nominasjon:

1. Øyvind Korsberg, Tromsø

2. Per Willy Amundsen, Harstad

3. Louis Edvardsen, Lenvik

4. Hanne C.S. Iversen, Harstad

5. Jan Blomseth, Tromsø

6. Line Miriam Sandberg, Lenvik

7. Edgar Andersen, Målselv

8. Kristian Eilertsen, Harstad

9. Vidar Langeland, Skjervøy

10. Anny Skogman, Tromsø

11. Kristoffer Kanestrøm, Tromsø

12. John Karlsen, Nodreisa