Trond Munkvold, opprinnelig fra Skjervøy, men bosatt i Alta, besøkte denne helga hytta på Hamneidet sammen med kona Liv.

Fredag kveld var kona ute på bærtur, og hørte brøl fra det hun mente kunne være en bjørn. Mannen tenkte at det kunne ikke stemme, og de slo seg til ro med det.

Dagen etter fant de derimot en stor haug med avføring, og selv om ingen av dem noen gang har sett bjørnebæsj tidligere, fikk de mistanke om at det var nettopp det de hadde kommet over.

Munkvold har hatt hytte i Hestvika på Hamneidet siden 1980, og har aldri før hørt at det finnes bjørn i området.

- I ettertid har vi derimot hørt om flere som har kommet over det samme som oss. Det er jo i så fall veldig spennende, om det faktisk er bjørn der.

Følg oss på Twitter og Facebook for de siste oppdateringene!

Framtid i Nord sendte bildet til Thomas Johansen i Direktoratet for naturforvaltning (DN), som raskt kunne avkrefte at dette dreier seg om avføring fra bjørn.

- På ingen måte. Det er vanskelig å være helt sikker, men ut fra hva jeg ser på bildet kan det tyde på at det er elg. Jeg skal ikke banne på at det ikke er hest, men sannsynligvis stammer dette fra elg.

Johansen tilføyer at det overhodet ikke er uvanlig at de får inn lignende bilder fra folk. Mengden og størrelsen er grunner til at folk ofte mistenker at det er bjørn som har vært på ferde.

- Vi ønsker likevel at folk fortsetter å sende inn tips til oss, om de tror de har kommet over avføring fra bjørn, sier han.