Kjemper om å bli helt sjef

Ung butikkeier fra Nordreisa kan stikke av med gjev pris.

Daglig leder for Min Mote, Johanne Olaussen, konkurrerer om en inspirasjonspris på Facebook. 

Johanne Olaussen åpnet butikken sin i fjor høst. 

nyheter

Daglig leder for klesforretningen Min Mote på Storslett, Johanne Olaussen, er for øyeblikket blant de 20 øverste nominerte til arbeidslivs- og inspirasjonsprisen Helt Sjef.

Prisen deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år som er et inspirerende og initiativrikt lederemne.

Den er også ment å skulle øke interessen for lederskap blant unge, basert på norske verdier og inspirere ungdom til å skape seg en karriere.

Gode kandidater

Helt Sjef arrangeres for første gang i år og er et samarbeid mellom Ungdomsmagasinet Spirit, McDonald’s Norge AS og fag- og interesseorganisasjonen Lederne.

En folkeavstemming, samt en fagjury bestående av bl.a. Shahzad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og rapperen Kaveh skal kåre vinneren.

- Det er mange gode kandidater blant de 20 som er i finalen, og det hadde vært veldig artig å bli blant topp ti, forteller Olaussen.

I følge den unge butikkeieren er konkurransen er hard. Flere har store blogger med tusenvis av lesere hver dag. Havner hun blant de ti beste er hun storfornøyd.

Vil inspirere

Vinneren kåres i Oslo i november og vil få utdelt 10.000 kroner til karrieresatsing, god veiledning fra karrierecoach Alf Inge Stiansen, samt en inspirasjonstur til Stockholm.

- Jeg ønsker å vinne for å kunne utvikle meg som leder sammen med en karrierecoach. Jeg ønsker også å inspirere unge til å satse på karriere og øke interesse for samfunnetde lever og bor i. Hadde jeg ikke startet så tidlig som jeg gjorde, hadde jeg nok ikke drevet butikk eller kunnet skrevet på min CV at jeg har vært med i ungdommens fylkesråd i 3 år, forteller Olaussen.

Ber om hjelp

Konkurransen avsluttes 1. november og nå håper hun på litt drahjelp fra publikum i sluttfasen.

- Jeg var selv aktiv den første uken av konkuransen. Ikke har jeg blogg der hvor jeg kan dele linker og slikt for å få folk til å stemme, så det er vanskelig å få spredd det ut til folket. Nordreisa kommune oppdaget det ganske fort og la det ut på veggen deres og oppfordret folk til å stemme. Det satte jeg stor pris på, sier hun.

Olaussen er den eneste kandidaten som kan plasseres øverst på kartet. Ingen fra Finnmark er med i finalerunden.

Her kan du stemme på Johanne Olaussen!