Johanne (22) til finalen

Kjemper om å bli "Helt Sjef".
nyheter

Reisajenta Johanne Olaussen (22) har blitt stemt fram som en av ti finalister i arbeidslivsprisen Helt Sjef.

Nå skal Shahzad Rana og resten av juryen avgjøre hennes skjebne.

- Det blir spennende å gå gjennom finalistene og finne den vi mener er den beste kandidaten. Alle de nominerte er verdige vinnere, så dette blir en stor utfordring, sier Rana, juryleder i Helt Sjef, i en pressemelding.

Det er ungdomsmagasinet Spirit, McDonald's og fag- og interesseorganisasjonen Lederne som står bak prisen.

Andre utfordringer

Olaussen mener dagens ungdom har andre utfordringer enn for ti år siden.  Hun mener man må spille på lag med ungdommene – da er de også på lag med deg. Selv ønsker hun å jobbe med olje og gass i fremtiden.

– Om ti år har jeg en lederjobb i et stort selskap hvor jeg kan utvikle meg som leder. En god leder er en som engasjerer, gir spillerom og gir andre muligheten til å utvikle sine evner. En som lytter og får andre til å yte det lille ekstra, sier Johanne som til daglig driver motebutikken MinMote AS på Storslett.

- En god leder for meg er en som engasjerer meg og gir meg spillerom til å utvikle meg. En som lytter og får meg til å yte det lille ekstra, legger hun til.

- Spent

Vinneren av Helt Sjef får 10.000 kroner til karrieresatsing og en inspirasjonstur til Stockholm. I tillegg får vinneren et helt års oppfølging av den anerkjente ledercoachen Alf Inge Stiansen.

- Jeg er veldig spent på hvem som vinner denne prisen. Når jeg ser på kandidatene er det klart at alle har et stort potensial. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med vinneren og bidra til at de får et løft som ledere, sier Stiansen.

Totalt ble 382 ungdommer nominert til prisen. Den siste måneden har man kunnet stemme på sin favoritt blant de 20 beste nominasjonene.

De ti som fikk flest stemmer har gått videre til finalen, der en jury bestående av blant annet Shahzad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, rapperen Kaveh og Karolina Kvilhaug i JobbUnder18 skal kåre vinneren.

Helt Sjef-prisen deles ut på Ledernes fagkonferanse i Oslo 14. november.