Kverner for miljøet

Denne kverna cirka 800 hundre kilo plast i timen. Slik blir Jøkelfjord Laks AS kvitt de gamle merdene på miljøvennlig vis.

Det mobile gjenvinningsanlegget er i full gang med å kverne gamle merder.

nyheter

Dette er andre gang Jøkelfjord Laks AS har hentet inn Containerservice Ottersøy for å kverne opp gamle merder.

- Vi sleper merdene opp på land, kapper dem opp og gjør de klar så Containerservice kan kjøre de gjennom kverna, sier Bjørn Arild Bjørnholt.

Bjørnholt er produksjonsleder på slakteriet. Han forteller det var gamlesjefen, Arne Evensen, som først hadde lest om det mobile gjenvinningsanlegget som tok seg av gamle merder som lå rundt om kring.

Denne gangen er det 15 gamle merder som blir spist av kverna. Bjørnholt synes det er veldig bra at Jøkelfjord Laks får fjernet merdene.

- De blir kappet i filler, samlet i poser og sendt til gjenvinning. Dette frigjør mye plass også man sparer miljøet, sier han.

Tor Willy Rosenvinge fra Containerservice Ottersøy kan fortelle at avhengig av plasten kan kverna ta rundt 800-900 kilo plast i timen.

- Men da tøgg ho godt, smiler han.

Plasten som blir samlet blir brukt til alt mulig. Plasten kan få et nytt liv som merde, men den kan også finne seg selv om for eksempel en spade.

- Ja, de som er her med containerservice har en spade i som er laget av slik plast. Den er ganske fin, sier Bjørnholt.