På plass på Halti

Eskild Johansen har startet jobben som leder for Kvenkultursenteret.

I GANG: Eskild Johansen har startet i jobben som ny leder for Halti Kvenkultursenter.  

nyheter

Torsdag startet Eskild Johansen i sin nye jobb som daglig leder for Halti Kvenkultursenter. Han tar over etter Lisa Vangen.

Johansen kommer fra jobben som prosjektleder for Norsk Folkehjelp i Sør-Sudan - en jobb han forlot tidlig i desember. Johansen har sin kvenslekt fra Nordmannvik og Djupvik - i tillegg til Horsnes i Storfjorden.

- Spennende

Han synes det er spennende å være i gang.

- Halti Kvenkultursenter står foran et spennede år. I tillegg til den årlige Paaskivikko, i år med tematikken tro og overtro og med spesielt fokus på Læstadianismen i Nord-Troms, skal også Kvenkultursenteret relokaliseres i nye lokaler i det nye Halti 2 - bygget. 

Kventing

Han ser også mulighetene for et nytt Kventing.

- Kvensk Samarbeidsråd - som Halti Kvenkultursenter fungerer som sekretariat for - skal også gjennom en ny prosess med utvidelse til Finnmark. Kanskje ser vi konturene av et nytt Kventing på gang. Jeg gleder meg hvertfall til å ta fatt på oppgavene, sier Johansen i en kommentar 

Med på laget har Johansen, Tove Reibo som skal jobbe særskilt med kvensk språk.

Lang CV

Eskild Johansen har tidligere jobbet som politisk rådgiver for ordføreren i Tromsø og vært partisekretær for Troms Arbeiderparti. Han er utdannet pedagogikk på universitetet i Tromsø.

Johansen etablerte sammen med andre Kveeninuoret - Kvensk Ungdomsnettverk, og står bak flere nettsteder og sosiale medie grupper for kvenene.

Utover dette har Johansen også jobbet som informasjonsrådgiver for Norske Kveners Forbund.